Strijd mee #TegenKK

Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. Helaas is kanker ook al jaren een van de meest gebruikte scheldwoorden in Nederland.

Dat terwijl woorden net als een klap in je gezicht, serieus pijn doen. Met #TegenKK komen wij in actie: schelden met het woord kanker moet stoppen. En ook jij kunt iets doen!

Mouw Badge
Help jij mee onze boodschap te verspreiden bij jou op de sportclub? Bestel dan de #TegenKK mouw badge. En of nou alleen jouw team de mouw badge draagt of de hele club, alles helpt om het woord kanker als scheldwoord de wereld uit te krijgen. De mouw badge kan door elke sportclub in Nederland worden besteld.

Team Bundled Shirt

34,99 €

KWF Badge

2,50 €

Youtuber Koen Weijland: “Elkaar online verrot schelden met kanker is een groot probleem. Ik host veel livestreams waar veel jongeren naar kijken en dan schrik je als je ziet hoe vaak het woord voorbij komt. Hetzelfde geldt voor reacties op platforms als Instagram en Twitter. Als je dan bedenkt dat het om een ziekte gaat waar zoveel (jonge) mensen mee te maken krijgen, dan kun je ervan uitgaan dat het een flink aantal mensen kwetst. Dat moet je toch niet willen”

Samen met KWF en Bundled ontwikkelden we de mouw badge. We zijn er trots op dat de eerste 10 clubs inmiddels al spelen met het statement op hun shirt. Uiteraard kun je de mouw badge ook plaatsen op andere kledingstukken of je tas. Een deel van de opbrengst van de verkoop van mouwbadges gaat naar KWF. Ook kun je het Bundled shirt kopen, ook hiervan gaat een deel van de opbrengst naar KWF.