KWF vervolgt strijd tegen schelden met kanker

 
Naast aandacht in FIFA21 wil KWF ook in de offline wereld schelden met het woord kanker tegengaan. De organisatie spoort amateurvereniging aan om aan die ambitie bij te dragen door met een speciale #TegenKK mouwbadge op het shirt te spelen. De badge werd ontwikkeld in samenwerking met kledingfabrikant Jako en de eerste 10 clubs spelen inmiddels al met het statement op hun shirt. Een deel van de opbrengst van de verkoop van mouwbadges gaat naar KWF. Ook kun je het Team Bundled shirt kopen, ook hiervan gaat een deel van de opbrengsten naar KWF.

Team Bundled Shirt

34,99 €

KWF Badge

2,50 €

Quote YouTuber xx: “Online schelden met kanker is echt een groot probleem. Toets op twitter de term maar eens in, je schrikt als je ziet hoe vaak het voorbij komt. Als je dan bedenkt dat het om een ziekte gaat waar zoveel mensen mee te maken krijgen, dan kan je ervan uitgaan dat het die mensen kwetst. Dat moet je toch niet willen?”

Kanker raakt ons allemaal: vrienden, families, organisaties – eigenlijk de hele samenleving. Eén op de drie Nederlanders krijgt in zijn of haar leven de diagnose kanker. Dat zijn ruim 118.000 mensen per jaar. De afgelopen decennia zijn er al belangrijke stappen gezet. In 1949, het jaar dat KWF is opgericht, was de vijfjaarsoverleving van mensen met kanker 25%. Na 70 jaar onderzoeken, kennis delen, campagne voeren en collecteren is dat percentage gestegen naar 65%. KWF blijft zich inzetten om er voor te zorgen dat minder mensen kanker krijgen, meer mensen genezen en meer mensen beter kunnen leven met kanker.