WELKOM OP DE NIEUWSBLOG VAN JAKO

09.07.2020

Bayer Leverkusen zet in op herbruikbare bekers

Bayer 04 Leverkusen zal vanaf nu aan de tapkranen van de BayArena bier en alcoholvrije frisdranken uitsluitend aanbieden in herbruikbare bekers.
Bayer Leverkusen zet in op herbruikbare bekers
Bayer 04 Leverkusen zal vanaf nu aan de tapkranen van de BayArena bier en alcoholvrije frisdranken uitsluitend aanbieden in herbruikbare bekers. Wegwerpbekers zullen niet langer te zien zijn. Het ecologische evenwicht en veiligheidsnormen waren doorslaggevend voor de beslissing. De nieuwe variant van polypropyleen kan tot 150 keer gereinigd worden.

"Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om duurzaamheid en milieubewustzijn nog meer onder de aandacht van onze club te brengen. De overgang van wegwerpbekers naar herbruikbare bekers is slechts één maatregel in deze richting, maar wel een belangrijke," legt CEO Fernando Carro uit.

Om het inleveren van de bekers te vergemakkelijken, kunnen ze worden binnengebracht in elke kiosk in de buurt van de BayArena. Het statiegeld voor de beker wordt teruggestort op de EC- of kredietkaart. Bayer 04 heeft samen met de supportersclubs besloten dat er in de BayArena inzamelbakken komen te staan waarin de bekers kunnen worden gedoneerd. Zo kunnen bezoekers het werk van de vereniging "Kreativ Schwarz-Rot e.V." rechtstreeks steunen door hun bekers te doneren.