WELKOM OP DE NIEUWSBLOG VAN JAKO

Antwerp houdt kansen gaaf voor groepsfase Europa League

In de laatste Europa League-voorronde heeft Antwerp een knappe uitgangspositie afgedwongen in het duel met AZ Alkmaar, dat eindigde op 1-1.
Aan deze wedstrijd ging heel wat tumult vooraf. Na het instorten van het dak van het stadion in Alkmaar, zag AZ zich genoodzaakt de Great Old een kleine 200 km verder te ontvangen in Enschede. Omdat de veiligheid daar niet kon gegarandeerd worden, besliste burgemeester Van Veldhuizen dat de Antwerp-supporters het stadion niet binnen mochten. RAFC bracht zelf soelaas door een groot scherm te plaatsen op de Bosuil.

Over naar de wedstrijd zelf dan. Hierin toonden de Reds dat ze nog steeds de goede vorm te pakken hebben. In de eerste helft nog bracht Dylan Batubinsika RAFC op voorsprong. Na de rust kwamen er zelfs mooie kansen om de score uit te diepen, maar deze werden helaas gemist. Nadat Aurélio Buta een kwartier voor affluiten na tweemaal geel het veld moest verlaten, werd de druk van AZ net iets te groot. Kort voor het einde viel dan ook nog de gelijkmaker. De terugwedstrijd staat op donderdag 30/8 gepland in het Koning Boudewijnstadion. JAKO is nog steeds onder de indruk van de knappe prestaties van RAFC en rekent erop dat het zich voor de groepsfase zal plaatsen.