Wij zijn een familiebedrijf. In 2006 en 2007 reeds maakten Nadine en Yvonne Sprügel hun intrede bij JAKO. Intussen hebben de dochters van oprichter Rudi Sprügel de operationele leiding. JAKO blijft ook in de toekomst een familiebedrijf - en dat is tekenend voor de cultuur van onze onderneming. Want uiteindelijk zijn het altijd de mensen waar het bij ons om draait.

EEN MAN, EEN SPORT

Voetbal heeft teamplayer Rudi Sprügel gemaakt tot wie hij is. Na vele jaren als amateurvoetballer op hoog niveau te hebben gespeeld, kwam hij tot het besef dat het voor een amateurclub helemaal niet zo eenvoudig is om aan de juiste teamsportuitrusting te komen.

FAMILIEKIEKJES

Eigenlijk draaiden Nadine en Yvonne Sprügel al van bij aanvang mee in het bedrijf. In hun kinderjaren stonden de beide dochters Sprügel regelmatig model bij de fotoshoots voor de catalogus. Uiteraard is hun takenpakket in de tussentijd wat veranderd.

FAMILIEBEDRIJF

Tot op heden is de naam Sprügel alomtegenwoordig bij JAKO. De naam komt meer dan twintig keer voor bij onze werknemers. Maar dat is niet de enige reden waarom ons bedrijf een familiale sfeer uitademt. De teamspirit van onze stichter laat zich ook nu nog altijd voelen. Sommigen zeggen wel eens dat het er bij ons een beetje aan toegaat als bij een voetbalteam.

GEZINSDAG

Bij het begrip familie denken we aan onze werknemers. Bijvoorbeeld op onze gezinsdagen, die we in het JAKO Teamcenter organiseren. Maar we doen dat ook nog op een meer structurele manier door te zorgen voor werkzekerheid, door gezinsvriendelijke uurroosters te voorzien en een kerstfeest te houden voor de kinderen.

FAMILIE BLIJFT OOK IN DE TOEKOMST WERKEN

Het wedstrijdplan is klaar. Op 1 januari 2021 traden Nadine (CEO) en Yvonne (vice-CEO) toe tot de directie. De generatiewissel is eveneens een engagement naar de toekomst toe: JAKO blijft een familiebedrijf.